پیام فارس

آخرين مطالب

هشدار جدی؛ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید! | دومینووار خیلی چیزهای دیگر را هم از دست می‌دهید اگر... اجتماعي

هشدار جدی؛ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید! | دومینووار خیلی چیزهای دیگر را هم از دست می‌دهید اگر...
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش همشهری آنلاین، جوان نوشت: برای حفظ نام خلیج‌فارس باید کاری عملی کرد، در همان محدوده مذاکرات، و قبل از میز مذاکرات! آنچه ما در دفاع از سابقه تاریخی و اصالت نام خلیج‌فارس می‌دانیم و می‌گوییم، چیزی نیست که امریکا نداند یا نشنیده باشد، او با علم به این حقیقت‌ها و با قصد دیگری وارد این معرکه شده، پس این اعتراض‌ها و یادآوری‌های ما اگرچه در جای خود مغتنم است، اما کار اصلی آن است که به مقصود و هدف اصلی امریکا حمله شود و این مستلزم کاری عملی است.
اگر فرض ما آن است که امریکا می‌خواهد چیزی برای چانه‌زنی به سبد خود در میز مذاکرات اضافه کند، پس ما نباید آن را به میز مذاکره ببریم و باید قبل از میز و قبل از دور چهارم، پاسخ عملی خود را بدهیم. برای آنکه بدانیم چه کارهایی می‌توان کرد، ابتدا باید مفروضات خود را از چرایی این رفتار امریکا پیش‌رو قرار دهیم. یک فرض آن است که تلاش برای تغییر نام، تقاضای حاشیه‌نشین‌های خلیج‌فارس از ترامپ بوده و هزینه آن را هم به او پرداخت خواهند کرد. این بعید نیست، اما فرضی ضعیف است، زیرا در میان برخی از همین اعراب خلیج‌فارس، نیت یا همت قوی برای تغییر نام وجود ندارد و به‌ویژه اکنون که مناسبات روبه گسترش است، به‌خوبی می‌دانند که این تغییر نام را حتی اگر کس دیگری پشت آن باشد، ما از چشم آنان می‌بینیم و بخشی از حسابش را با آنان تسویه خواهیم کرد. فرض دیگر آن است که در خود امریکا چنین تصمیمی با اهداف و بهره‌های متعدد گرفته شده است.
ترامپ نیز گفته است هنوز تصمیمی برای اعلان این خبر نگرفته، چون می‌داند احساساتی را جریحه‌دار خواهد کرد. این جمله را باید نشانه‌ای از فرصت‌طلبی و بده‌بستان امریکا در مناسبات بین‌المللی دانست و اینکه با هر چیزی به‌ویژه مطالب معنوی، دنبال سود مادی است. اما از این دو فرض، فرض قوی‌تری هم وجود دارد، اینکه تغییر نام، پیشنهاد اسرائیل به امریکاست و امتیازات آن را برای امریکا برشمرده است، اما هدف واقعی اسرائیل نه سود رساندن به امریکا از طریق اعراب، بلکه به‌هم‌زدن روند مذاکرات است. ممکن است برخی بگویند امریکا در نامه‌نگاری با ایران، شروع مذاکرات، و آتش‌بس با یمن، اسرائیل را بی‌خبر گذاشت و به‌تازگی نیز گفته شده ترامپ می‌خواهد ارتباط با نتانیاهو را قطع کند زیرا او را متکبر می‌داند (درواقع این فکر که نتانیاهو نمی‌گذارد ترامپ با احساس کامل، پادشاهی کند و در اقلیم امریکا پادشاه دیگری را وارد کرده است)، اما این هم یک اشتباه راهبردی است و قبلاً نیز در همین ستون گفته‌ایم که به‌هیچ‌وجه نباید در راهبردهای خود، امریکا و اسرائیل را در اهداف و مقاصد و منافع، جدای از هم تصور و ادراک کنیم.
حال اگر هر سه فرض را با هم در نظر بگیریم یا تصور کنیم که هر سه با هم وجود دارد، باید آن را قبل از میز چهارم مذاکرات حل کنیم، یعنی با تعویق‌انداختن این میز! می‌دانم که بسیاری در ایران چنین رویکردی را خیلی تند و نشدنی و بی‌فایده برای ما می‌دانند. اینها کسانی هستند که ممکن است بگویند اگر مذاکرات به‌هم بخورد، چه فایده که نام خلیج‌فارس را زنده نگه داریم، حتی ممکن است مذاکره به‌هم بخورد و این نام را هم امریکا تغییر دهد و بعد ما خواهیم دید که از گوگل تا تمامی مکاتبات و مراسلات پستی و حمل‌ونقل هوایی و دریایی باید نام جعلی را ببینیم و به‌کار ببریم یا قید همه‌چیز را بزنیم.
درواقع این‌گروه نشان داده‌اند هیچ‌گاه حاضر نیستند برای هیچ‌چیز بجنگند. یکی از آنها در شبکه لندنی گفته این اسم را آدم‌ها گذاشته‌اند و حالا آدم‌ها می‌خواهند تغییر بدهند، پنج‌هزارسال نامش خلیج‌فارس بوده، حالا ده‌هزارسال هم نام دیگری باشد، یا آنها نام مطلوب خود را ببرند و ما نام خود را! در همین ایران خودمان، عجیب اینکه یک جناح سیاسی که در بیشتر تقابل‌های ملی‌گرایی با اسلام‌گرایی، در سمت ملی‌گرایی می‌ایستاد و انتظار می‌رفت که در این موضع، یقه خود را پاره کند، بیشتر سکوت کرده یا ترس به اندامش افتاده است.
قبل از میز چهارم یعنی همین امروز امریکا را از نامگذاری جعلی پشیمان کنید. مردم می‌توانند کار خود را بکنند و مثلاً بنویسند و بگویند که این نام، روی کتیبه‌های رم باستان در زمان تولد مسیح یعنی 1600 سال قبل از کشف قاره امریکا و 1800 سال قبل از اولین رئیس‌جمهور امریکا وجود دارد، یا از کنگره امریکا نقشه‌هایی با نام خلیج‌فارس را نشان دهند یا مکاتبه جد اعلای سعودی‌ها با ناصرالدین‌شاه را نشان دهند که از نام خلیج‌فارس استفاده کرده یا سنگ قبر سربازان امریکایی را به رخ امریکا بکشند که روی آن نوشته شده «محل خدمت خلیج‌فارس»، اما وظیفه سیاستمداران و مذاکره‌کنندگان ایرانی این‌چیزها نیست، چون امریکا فکر این واکنش‌ها را کرده است، باید با امریکا کاری کنیم که فکر آن را نکرده است. اگر این نام را در حین مذاکرات با چشم‌پوشی از آن، از دست دادید، دومینووار خیلی چیزهای دیگر را هم از دست می‌دهید!
کد خبر 944619 منبع: جوان برچسب‌ها خلیج فارس ایران و آمریکا خبر ویژه

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/954107/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

پیام غول‌ها به «مذاکرات»

سرمقاله ایران/ سوغات همدان

چگونه «چربی کبد» را کاهش دهیم

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها اعلام شد

آئین سنتی مجمع سری در بابلسر + فیلم

بسته خبری صبحانه پارسینه؛ از واکنش کاخ سفید به شایعات درباره جعل نام خلیج فارس تا تحریم ایران از سوی زلنسکی

ترامپیست‌های ایرانی در جریان تغییر نام خلیج فارس کجا می‌ایستند؟

وحدت و همدلی، پایه‌های استوار پیشرفت و اقتدار ملی

نصب بنر خلیج فارس در نمایشگاه کتاب تهران + فیلم

«دریابست» در استان بوشهر؛ ممنوعیت صید برای حفظ ذخائر آبزیان

هلدینگ مالکیت استقلال را واگذار می‌کند؟

کتابخانه مرکزی شیراز؛ پروژه‌ای در پیچ وعده‌ها

حمایت قوه قضاییه از سرمایه‌گذاری و رفع موانع تولید در منطقه ویژه اقتصادی لامرد(+عکس)

حمایت دستگاه قضا از سرمایه‌گذاری و رفع موانع تولید در منطقه ویژه اقتصادی لامرد

طلوع‌کیان در تیم والیبال چادرملو ماندنی شد

تمدید قرارداد طلوع‌کیان با تیم والیبال چادرملو

الینا ابراهیمی جواز حضور در انتخابی تیم ملی بزرگسالان را کسب کرد

آتش‌سوزی مراتع نورآباد اطفاء شده است

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ و تناقض‌های خودساخته

رشد پرشتاب بیت‌کوین و اتریوم ادامه دارد

گزارش معاون وزیر کار از دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

آشفتگی در بازار پروتئین؛ تخم‌مرغ، جانشین گوشت شد!

نام خلیج فارس؛ ترامپ هنوز تصمیمی نگرفته است

سرمربی تیم ملی کبدی:پیاده‌روی غدیر تجلی عشق و ارادت به اهل بیت (ع) است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تداوم صدرنشینی سرلیماک رامسر در لیگ 2 فوتسال کشور

سِرو سانحه در جاده‌های سروستان

خلیج‌فارس رمز هویت ملی ملت ایران است

مناسبت روز/ شنبه، 20 اردیبهشت‌ماه

مرد 40 ساله مرودشتی بر اثر سقوط از کوه جان باخت

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان گلستان

اجماع ملی و تغییرات مدیریتی، لازمه تحکیم نظام جمهوری اسلامی است

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیچیدگی مذاکرات ناشی از چیست؟

سرمقاله هم میهن/ ساعت به وقت بی‌نظمی

برای سلامت قلب و مغز این ماده مغذی را فراموش نکنید

مقایسه میوه های خشک و تازه؛ مغذی اما پر کالری

جزئیات مبنای محاسبه گمرکی کالاها در گمرکات

سازمان ملل در آستانه فروپاشی مالی

جزئیات جدید تسهیلات مشاغل خانگی در 1404

گفت و شنود/ دَدَر...!

مذاکرات با آمریکا را تا عذرخواهی ترامپ متوقف کنید؛ خلیج‌فارس خط قرمز است |  واکنش شجاعانه، تنها گزینه پیش‌روی ایران

امام رضا علیه السلام، محبوب دل‌های مسلمانان

«عید غدیر» فرصتی برای ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) و حفظ هویت دینی است

طعمه پوچ تحریف نام «خلیج‌فارس»

هشدار جدی؛ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید! | دومینووار خیلی چیزهای دیگر را هم از دست می‌دهید اگر...